Отборите на Черно море и Левски не се победиха в отложения мач

...
Отборите на Черно море и Левски не се победиха в отложения мач
Коментари Харесай

Черно море и Левски не се победиха в груб мач без много голови положения

Отборите на Черно море и Левски не се победиха в отложения мач от четвъртия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „ Тича “ приключи при резултат 0:0. Това е петият следващ мач, в който Левски не стига до успеха.

/ /

Много динамично начало на срещата, първо тимът на Левски съществено тормози отбраната на домакините, а по-точно Живко Атанасов, който трябваше да почисти топката в корнер. Не последва нищо рисково за " сините ". В 3-ата минута пък Васил Панайотов опита прехвърлящо подаване към Закария Беншаа, който обаче бе изпреварен от Пламен Андреев за топката.

Закария Беншаа си навлече гнева на гостуващите почитатели в 10-ата минута. Той подгони топката по-късно по-късо връщане обратно към Пламен Андревв. Стражът на Левски въпреки всичко стигна до топката и я почисти, само че нападателят на Черно море се сблъска с Андреев, което остави вратаря на земята.

Левски организира една от най-хубавите си офанзиви от старта на мача чак в 20-ата минута, когато Жереми Петрис проби и опита да откри Марин Петков в наказателното поле. Той обаче не съумя да си спре топката добре и тя бе изчистена в ъглов удар. От корнера последва съществено безредие в наказателното на Черно море, само че до гол не се стигна.

В 24-ата минута последва рисково центриране в наказателното поле на Левски. Там футболист на Черно море опита да върне топката към бялата точка за осъществяване за дузпи с акробатично осъществяване. Кълбото съвсем стигна до Стефан Велев, който обаче не съумя да се ориентира по най-хубавия метод и да нанесе удар.

Левски сподели офанзивната си мощност и в 32-ата минута, когато Уелтън бе изведен в наказателното поле на Черно море, той опита изстрел, само че бе блокиран от Виктор Попов. Последва рисково центриране от корнер, до което обаче футболистите на гостите не съумяха да стигнат. В 40-ата минута Жереми Петрис бе съборен от Мади Кета, което предвещаваше комфортна позиция за центриране на Георги Миланов. Последва точно такова, само че стражът на Черно море внимаваше и излезе безапелационно напред, с цел да улови топката. 

Първото полувреме приключи без нито един прецизен удар.

Второто полувреме стартира мощно за Левски, Уелтън съумя да стигне до топка върната към вратаря Георги Георгиев. Футболистът на Левски преодоля стража на Черно море, само че трябваше да стреля от доста сложен ъгъл и не уцели вратата.

В 60-ата минута Закария Беншаа се ориентира добре и взе топката, след което си завоюва много пространство по десния фланг. Преди да може да центрира, той бе спрян от Цунами, само че с цената на нарушаване. Последва въпреки всичко центриране от статичното състояние, само че то не докара до нищо рисково. В 62-ата минута Жереми Петрис претендира съществено, че е бил спрян с нарушаване, съдията обаче подмина обстановката. Футболистът на Левски се озова на земята на границата на наказателното поле.

Черно море сподели нещо по-хубаво в 73-ата минута, когато Мазир Сула бе изведен с хубаво подаване, само че там Пламен Андреев напусна наказателното поле, с цел да избие кълбото, преди футболистът на домакините да е стигнал до него. Последва ново нарушаване, а броят им скочи над 30, а то докара до 7-ми жълт картон. Пет от тях са за състава на домакините.

В 80-ата минута Мазир Сула откри Златев отляво, той залъга и смени посоката, след което стреля, само че ударът му беше прекомерно лек и неакуратен, с цел да затрудни Пламен Андреев. Там обаче дебнеше и Матиас Курьор, който опита да засече топката, само че не стигна до нея. В 82-ата миунта Черно море получи директен свободен удар, който бе изпълнен точно от Курьор. Футболистът на домакините обаче прати топката високо над вратата.

Левски записа мощни минути в края. Първо Георги Миланов центрира в 85-ата минута, само че там футболист на Левски още веднъж не съумя да затрудни стража на Черно море, минута по-късно последва центриране от другия фланг, а топката в началото бе изчистена от Босанчич, само че тя попадна в краката на Георги Миланов, който стреля от границата на наказателното поле, само че още веднъж неопределено.

Матиас Курьор пък бе изведен самичък против Пламен Андреев в 90-ата минута, стражът стигна пръв до топката и почисти, а чак по-късно прозвуча съдийски сигнал за засада. В 94-ата минута Цунами прати остро центриране в наказателното поле на Черно море, където Рупанов се включи ужасно, само че не съумя да стигне до топката даже след плонж.

FT |   0:0

Съставите на двата тима:

ЧЕРНО МОРЕ :  22. Георги Георгиев, 2. Цветомир Панов, 15. Петър Босанчич, 3. Живко Атанасов, 6. Виктор Попов, 7. Матеуш Клементе, 71. Васил Панайотов, 20. Мади Кета, 11. Алекс Фернандес, 77. Стефан Велев, 31. Закария Беншаа

Старши треньор: Илиан Илиев

ЛЕВСКИ : 1. Пламен Андреев, 33. Хосе Кордоба, 23. Ноа Сонко Сундбург, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами, 7. Георги Миланов, 12. Адулахи Шеху, 2. Жереми Петрис, 17. Уелтън, 18. Роналдо, 88. Марин Петков

Старши треньор: Станимир Стоилов

Главен арбитър: Георги Давидов

Стадион: „ Тича “, град Варна

 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР